Genomförda aktiviteter

  LIONS CLUB  SUNDBYBERG

Bankgiro 5824-0557   Swish 123 395 2850

KRÄFT- OCH SURSTRÖMMINGSSKIVA

Torsdagen den 29 augusti genomförde vi vår traditionella kräft- och surströmmingsskiva på Sturegatan i Sundbyberg. Vädret var fantastiskt och det blev en härlig folkfest. Besökarna kunde njuta av underhållning från tre scener, bl.a. storband, jazzband, trollkarl och, inte minst, den enormt populära gruppen Plommons, som på 60-talet var Sveriges första tjejband och som fortfarande spelar tillsammans.

Tusentals barn vaccineras mot mässling

Lions Club har ett avtal med Bill & Melinda Gates foundation avseende mässlingsvaccinering av barn. Detta innebär att fonden bidrar med samma belopp som Lions Club samlat in.


Lions Club Sundbyberg har beslutat ge 25.000 kr av överskottet från årets kräft- och surströmmingsskiva till mässlingsprojektet. Det här betyder att 50.000 kr kommer att användas för inköp av vaccin, och att ca. 6500 barn kan vaccineras.


Lions Club Sundbyberg vill på detta sätt tacka alla er, som på sensommarens stora fest, köpt kräftor, surströmming och varmkorv av oss, vilket möjliggjort att många barn nu kommer att bli vaccinerade.

 

Tack för att du bistår oss i vårt hjälparbete.

VÅRMARKNAD
Torsdagen den 23 maj arrangerade vi vårmarknad på Sturegatan och       Stationsgatan. Oj, vilken tur vi hade med vädret! Regnet vräkte ner under förmiddagen och en bit in på eftermiddagen, men nästan precis klockan 17.00, när marknaden startade, sågs de första solstrålarna igen. Massor av glada besökare tog del av de många knallarnas utbud, njöt av underhållning på tre olika ställen och passade på att shoppa i butikerna. 
Vi på Lions sålde vår omtyckta korv med bröd och hade dessutom lotteri med fina presentkortsvinster skänkta av Sundbybergs butiker.


   VÅFFELCAFÈ


    Lördagen den 23 mars serverade vi våfflor med sylt och grädde på

    Stationgatan. Underbare trubaduren Alexander Hofer underhöll och
    stämningen var god, trots det lite halvkyliga vädret.


JULMARKNAD

Lördagen den 8 december var det dags för julmarknad på Sturegatan och Stataionsgatan, där även körerna Joyvoice och Sundbybergs manskör höll igång under dagen.

Det hade regnat hela natten, men tursamt nog höll det upp under marknaden. Massor av glada besökare kunde njuta av brända mandlar och annat härligt julgodis, köpa lotter eller korv hos Lions samt julklappar av de olika knallarna och i butikerna.
JULBLOMMOR

Än en gång har vår klubbstuga fyllts av underbara julblommor. Den 29 november levererade vi 470 blommor, en till varje person på Sundbybergs olika äldre- och omsorgsboende.


Varje blomma kommer med tillönskan om

en god jul från Lions Club Sundbyberg

Loppmarknad

Lördagen den 29 september hade vi loppis på Stationsgatan i Sundbyberg. Gatan fylldes av loppisbord och Lions sålde, förutom loppisgrejer, även korv.


KRÄFT- OCH SURSTRÖMMINGSSKIVA

Torsdagen den 30 augusti var det fest på Sturegatan, Stationgatan och Sundbybergs Torg. Publiktillströmningen var enorm och såväl kräftor som surströmming och korv såldes slut.


VÅRMARKNAD

Torsdagen den 31 maj var det dags för traditionsenlig vårmarknad på Sturegatan, Stationsgatan och Sundbybergs Torg. Denna gång var det 50-årsjubileum av marknaden.


Vi bjöds på fantastiskt försommarväder då uppskattningsvis 20.000 personer besökte stadskärnan och bl.a. fick se en spännande modevisning, höra skönsång från kören Joyvoice, se dans av Corazon Dance och mycket, mycket annat.VÅFFELCAFÉ 


Lördagen den 24 mars hade vi våffelcafé på Stationsgatan. Corazón Dance var med och dansade med barnen. Trots lite kallt och blåsigt väder blev det en lyckad dag. Tack alla ni som köpte våfflor! Ni hjälper oss att hjälpa behövande.

 

JULMARKNAD

Den 9 december hade vi julmarknad i Sundbybergs stadskärna. För första gången på många år hade vi marknaden på en lördag och det blev mycket uppskattat.


Knallar, karuseller och uppträdanden längs Sturegatan och på Torget gladde de cirka 10.000 besökarna.

Lions egen tomtemor och hennes hjälpredor sålde korv som vanligt.


JULBLOMMOR

Den 29 november körde vi ut 432 härliga julblommor till Sundbybergs äldreboenden. Var och en av de boende får en blomma till sitt rum.


LOPPMARKNAD


Lördagen den 30 september hade vi loppmarknad på Stationsgatan och Torget. Vädret var perfekt och det köptes och såldes prylar för glatta livet.KRÄFT- OCH SURSTRÖMMINGSSKIVA


Torsdagen den 31 augusti var det dags för årets höjdpunkt; kräft- och surströmmingsskivan. Vädret såg ut att bli en katastrof, det regnade hela natten innan, men när det väl var dags att starta festen var det ett härligt sensommarväder. Massor av glada besökare njöt av kräftor och surströmming samt härlig underhållning.VÅRMARKNAD

Onsdagen den 31 maj arrangerade vi vårmarknad i samarbete med Sundbybergs stadskärneförening.


Knalleförsäljare, ansiktsmålning, underhållning från tre scener m.m.

Vi i Lions Club sålde varmkorv med bröd och dryck.VÅFFELCAFÉ

Lördagen den 25 mars hade vi våffelservering på Stationsgatan i Sundbyberg.

Vi hade dukat upp bord längs gatan och många sundbybergare njöt av våffla och kaffe samt diverse underhållning i vårsolen.

Klicka på bilden om du vill läsa mer...

 

GOSEDJUR TILL BRANDSTATION

Den 1 mars överlämnade Lions Club Sundbyberg 100 exemplar av mjukisdjuret igelkotten ”Sticke”, Barndiabetesfondens maskot, till Solna/Sundbybergs brandstation.


Här ses president Lars Ericsson tillsammans med brandmanen Richard Jönsson samt brandförmannen Thomas Hjelm, även är ansvariga för Kista brandstation som också har hand om Rinkeby. Gåvan skall av brandmännen delas ut till barn som hamnar i trauman vid olyckor och vi hoppas att våra Lill-Sticke ska att glädja många.


-------------------------------------------------------------------------------------

2016

------------------------------------------------------------------------------------   

JULMARKNAD


Torsdagen den 8 december hade vi julmarknad i centrala Sundbyberg. Milt väder gjorde marknaden välbesökt och lyckad. Lions sålde korv och lotter och Sturegatan och Stationsgatan var fyllda av knallar med alla möjliga sorters varor och det fanns karuseller, fiskdamm och ponnyridning för de små. Från scenen underhöll bl.a. Totoo Trollkarl och Doug Seegers.


JULBLOMMOR


Den 23 november var det dags för oss att sätta igång med vår årliga utdelning av julblommor till Sundbybergs olika äldreboenden. Alla boende får varsin blomma. Så här ljuvligt var det i vår klubbstuga när vi satte igång:


LOPPMARKNAD 24 SEPTEMBER

I sambarbete med Sundbybergs Stadskäreförening och Verdandi anordnade vi Loppis på Stationsgatan och Sundbybergs Torg. Auktionshuset Kolonn fanns på plats för att värdera saker och vi i  Lions sålde korv. Det hela blev en mycket lyckad och välbesökt dag.


KRÄFT- OCH SURSTRÖMMINGSSKIVA 25 AUGUSTI


Även kräftskivan- och surströmmingsskivan blev lite regnig i år, men värmen var närmast tropisk. Många gladde sig speciellt åt just surströmmingen som ju är en delikatess man inte kan äta var som helst...


VÅRMARKNAD 26 MAJ

Regnigt, men kul när bl.a. Plommons, Sveriges första kvinnliga popgrupp, som bildades 1964, underhöll på scenen. Massor av glada knallar, ett tivoli och mycket annat fanns också med.

------------------------------------------------------------------------------------2015

------------------------------------------------------------------------------------

JULAFTON I SIMALLEN

Julafton 2015 hade Simhallen åter öppet för de hemlösa. Lionsmedlemmarna Jan K och Ulla K var där och bjöd på kaffe. Det var ca 100 pers som kom och det var väldigt uppskattat.


Det fanns både frisörer och fotvårdare där som ställde upp gratis. De hemlösa fick också varma jackor, tröjor och skor som folk skänkt.


Lions Club Sundbyberg hade även skänkt simhallen 2 000 kr, som de köpt underkläder för.


JULBLOMMOR


En vecka före första Advent delade Lions ut 430 röda och vackra julstjärnor till glädje för våra gamla på stadens äldreboenden för att förmedla att julen står för dörren.UPPSÖKANDE VERKSAMHET


Varje vecka under hösten har Owe och Håkan, två av Lions värderade medarbetare, besökt boende på Solskiftet för en pratstund om dagens händelser och om hur världen tedde sig förr i tiden.  


LUCIA


Den 13/12 hjälpte Lions till att organisera ett luciafirande för äldreboenden i Sundbyberg. Tåget bestod av tio fantastiskt välsjungande flickor. Sundbybergs Stads musikterapeut Lis Jacobsson ledde körsången. Lis och flickorna fick oss alla att känna en varm julkänsla i kroppen. Luciafirandet började på Ekbacken och fortsatte sedan till Lötsjögården och Solskiftet. Firandet avslutades på Ursviks flyktinganläggning, där förvånade och överraskade nyanlända vänner gladdes ofantligt åt besöket. Just sådana här gånger känns det extra roligt att få förmånen vara Lionsmedarbetare.


GAMMALDAGS JULMARKNAD


Torsdagen den 10 december anordnade vi traditionsenlig  i samarbete med Sundbybergs stadskärneförening.

Sturegatan, Stationsgatan och Torget fylldes med knallar och på scenen underhöll bl.a. Doug Seegers.STIPENDIER


Liksom tidigare år delade Lions ut stipendier till förtjänta elever i Sundbybergs Musikskola. Den 3/12 emottog tre stipendiater, som hade valts ut av skolans lärare, 2000 kronor vardera som en uppmuntran till fortsatt musicerande. Utdelningen i Sundbybergs kyrka var glad och stämningsfull. Kyrkan var proppfull av stolta föräldrar och andra släktingar, som liksom oss andra njöt av ungdomarnas framföranden.


FILMVISNING


Den 13/11 bjöd Lions på filmvisning med kaffe och princesstårta för boenden på Ekbacken. Det skrattades gott åt Sten-Åke Cederhök och Tomas von Brömsens tokigheter i filmen om Albert och Herbert.


LOPPMARKNAD


Lördagen den 24 oktober arrangerade vi loppmarknad i Hallonbergens centrum i samarbete med Förvaltaren.


Insamling till Världens Barn

Lördagen den 4 oktober var vi ute i Sundbybergs stadskärna och samlade in pengar i bössor. Det blev sammanlagt 9.500:- som gick direkt till Världens Barn.


Loppmarknad i centrala Sundbyberg


Lördagen den 26 september organiserade vi tillsammans med Sundbybergs Stadskärneförening och Verdandi en stor loppmarknad på Stationsgatan och Sundbybergs Torg. Auktionshuset Kolonn erbjöd fri värdering av föremål. Det blev en mycket välbesökt tillställning.


Kräft- och surströmmingsskiva

Torsdagen den 27 augusti hade vi vår stora, traditionella kräft- och surströmmingsskiva i Sundbyberg. Många glada besökare trots några droppar regn.


Stipendieutdelning


Vi har delat ut elevstipendier i Grönkullaskolan den 10 juni samt i

Ängskolan den 11 juni.


Nationaldagsfirande


Lördagen den 6 juni deltog vi i Sundbybergs Stads stora Nationaldagsfirande på Golfängarna. Vi sålde korv och läsk samt kaffe med ljuvliga bullar från Princesskonditoriet på Sturegatan.


Stort tack till vår brödsponsor!


Vårmarknad


Torsdagen den 28 maj Var det dags för vår årliga vårmarknad med uppträdanden, erbjudanden och knallar runt Sturegatan och Stationsgatan.

Det var folkfest i hela Sundbybergs stadskärna.Våffelcafé

Onsdagen den 25 mars serverade vi våfflor på Stationsgatan i Sundbyberg.

Intäkterna gick, som alltid, till välgörande ändamål.


Vi tackar KÖTTHALLEN som skänkt oss våffelsmet, sylt och grädde.60-årsjubileum


Söndagen den 22 mars firade Lions Club Sundbyberg 60 år genom att anordna en jubileumskonsert i Sundbybergs kyrka. Medverkande var sångerskan Karin Frölén med ackompanjerande pianisten Eva Karpe, Totoo Trollkarl samt Lions-stipendiaterna från Sundbybergs Musikskola Ellen Jacobsen och Bryndis Magnusdottir. Vi demonstrerade också den svenska uppfinningen Solvatten, som renar smutsigt vatten med solens hjälp.


Biljettintäkterna gick oavkortat till mässlingsvaccinering av utsatta barn i världen och dessutom upptogs en frivillig kollekt till förmån för Solvatten.


Efter summering av aktivteten kunde vi glädja oss åt att få donera pengar till totalt 5 solvattenanläggningar--------------------------------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------------------------------


2014


Lions Club Sundbyberg hjälpte under julaftons förmiddag 2014 till i Sundbybergs Simhall där man för tredje året i rad erbjöd hemlösa, uteliggare, ensamma och andra behövande att komma och ta del av julgemenskap. Vår klubb hade köpt in och donerat duschtvål och schampoo samt kaffe. Två personer från klubben ställde upp och kokade kaffe som serverades till alla besökare. Förutom bad erbjöds alla en gratis hårklippning av de frisörer som ställt upp för att hjälpa till och efter att de som behövde fått nya kläder bar det av till Centrumkyrkan för jullunch.


Se mer här: http://www.svt.se/nyheter/regionalt/abc/ny-simhall-invigs-av-behovande


JULMARKNAD


Torsdagen den 11 december 2014 anordnade vi Julmarknad i Sundbyberg tillsammans med Stadskärneföreningen Köpstråk Sundbyberg. Sturegatan och Stationsgatan fylldes med knallar som sålde hantverk och godsaker. Kötthallen, i samarbete med Lions, serverade en god viltvintergryta. På scenen underhöll bl.a. Amy Diamond och Totoo trollkarl. Lions anordnade fiskdamm för barn samt sålde korv och bröd.

Hela behållningen från julmarknaden går till hemlösa i Sundbyberg.

Tack alla ni som hjälpte oss att hjälpa genom att delta på markaden!

Den 2 december 2014 kördes drygt 400 julstjärnor ut till våra äldreboenden i Sundbyberg. Alla boende får en blomma till sitt eget rum. Som framgår av bilden så var det rött i vår klubbstuga.

  Genomförda aktiviteter

Vädret Sundbyberg

©Lions Club Sundbyberg 2014                    Kontakt: info@lionsclubsundbyberg.org